Deel 15: Recruitment & Marketing, a success story! – Part 2: Een wendbaar recruitmentproces

Eén van de voordelen van de combinatie tussen marketing en recruitment is dat het recruitmentproces zeer schaalbaar en makkelijk bij te stellen is. Campagnes aan, uit, targetting wijzigen, opschalen of afschalen; het is allemaal mogelijk!

Een simpel voorbeeld; in de eerste lockdown begin dit jaar hadden veel bedrijven een vacaturestop. Minder vacatures op de jobboards betekent simpelweg meer zichtbaarheid van de vacatures die er wel op staan, wat zich weer vertaalt in clicks die weer resulteren in sollicitaties (ervan uitgaande dat de vacaturetekst de juiste boodschap bevat). Dit leidt tot een groot dilemma voor velen; juist doorgaan met werven zodat er optimaal van de lage CPA geprofiteerd kan worden? Het gehele recruitmentbudget stopzetten en later meer kosten moeten maken voor een hire? Een lastige keuze!

Zeker dit jaar is de arbeidsmarkt in een rollercoaster terechtgekomen. Door deze snelle veranderingen zie je ook een omslag in de triggers voor mensen om aan een nieuwe job te beginnen. Iemand kan simpelweg solliciteren omdat diegene  brood op de plank moet brengen, of juist omdat thuiswerken mogelijk is en bijvoorbeeld de reisafstand naar die leuke baan geen rol meer speelt. Door middel van het herschrijven van vacatureteksten en de data over lokale arbeidsmarkten kan de juiste doelgroep worden bereikt tegen de laagst mogelijke kosten.

Daarnaast kan de data ons ook vertellen welke weken in het jaar het beste resultaat opleveren. Hiermee kan een voorspelling worden gemaakt over het te behalen resultaat en de benodigde kosten. De jaarplanning kan hierin worden meegenomen en het recruitmentbudget zo optimaal worden uitgesmeerd, zodat de beste hires gedaan worden en deze klaarstaan voor de drukste periodes in uw vakgebied.

Schommelingen op de arbeidsmarkt, zoals we er dit jaar genoeg hebben meegemaakt, doen echter een hoop met CPA’s en campagnebudgetten. Door continu de campagnes te managen maken wij het mogelijk om hierop te anticiperen en ondanks de omstandigheden altijd het maximale resultaat te behalen.

Meer informatie over hoe HIRE5 samen met u het recruitmentproces wendbaar en schaalbaar kan maken, of welke momenten zich hier het beste voor lenen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag!

Jobmarketing en Employer Branding Recruitment Support, Talent Sourcing en Interim Recruitment. Recruitment Marketing-strategie. HIRE5 - Optimaliseren van recruitmentprocessen. HIRE5 is een Recruitmentmarketing Bureau.

Matthijs Sigtermans

Business Consultant

Welke recruitmentoplossing past het beste bij uw organisatie?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact op!