“Bekijk onze openstaande vacatures!”

Wie zijn wij?

Wij ondersteunen mensen en geloven in het talent van onze medewerkers. Wanneer mensen doen waar ze goed in zijn, werken ze met meer plezier. En dat is ook goed voor ons bedrijf. Iedereen krijgt de kans om te onderzoeken waar zijn of haar talenten liggen. We doen niet aan functietitels, maar aan rollen. Binnen elk team vervullen mensen meerdere rollen. En altijd op het vlak waar hun talent ligt.

Werken tijdens corona

Tot halverwege maart stond hier een vrolijke tekst over ons bedrijf. Dat we zo plat georganiseerd zijn. Dat we zo fijn met elkaar in discussie kunnen gaan, maar dat we altijd respectvol met elkaar omgaan, net als we met de wereld doen.

En toen kwam het coronavirus in ons land. En stond ieders wereld op zijn kop. Vooral die van ondernemers. Het is nu heel belangrijk om er voor elkaar te zijn. Er is begrip voor videovergaderingen met geluid van kinderen op de achtergrond. Onze flexibele werktijden bereiken nu hun toppunt. En voor dat praatje bij de koffieautomaat, bellen we gewoon gezellig in.

Onze cultuur

Je hebt bij ons alle vrijheid om je werk vorm te geven en je bepaalt je eigen werktijden. Wij zijn een informele organisatie; er is vrijwel geen hiërarchie.  Meestal is dat fijn, soms is dat uitdagend. Want met vrijheid komt verantwoordelijkheid. Er is geen baas die jou de maat meet; dat doen we met elkaar in zelfsturende teams. Je moet dus over een gezonde dosis zelfreflectie beschikken en feedback durven vragen en geven. Als deze ruimte bij je past is dit een heerlijke omgeving.

Wat ook onze cultuur is

Naast dat we met elkaar hard werken, maken we ook tijd voor leuke dingen. Dus niet alleen een (digitale) borrel. Maar ook game/spelletjes avonden, film avonden (of middagen), wandel challenges en hadden we het idee een hackathon te organiseren (toen kwam corona….). We vieren successen (laatst nog met een superhelden feest, want er werken alleen maar helden bij MKB Brandstof). Natuurlijk hebben we ook aandacht voor de dingen die niet helemaal soepel gaan.

We houden van verrassingen en we zorgen er ook voor dat die er zijn. Alles voor die glimlach zeg maar. Wil je met je team op stap? Regel het! Daar is budget voor.

Ons organisatiemodel

MKB Brandstof is een Passiecratie, dit is een nieuw organisatiemodel dat op 3 niveaus focus legt; Maatschappelijke impact, Organisatiebelang & Individueel werkgeluk.

Hoe doen we dat?

Door maximale autonomie, meer bewustzijn en zeven drijfveren. Door het combineren van maatschappelijke impact, organisatiebelang en individueel werkgeluk laten we het elkaar versterken wat ten goede komt van onze medewerkers, de organisatie en de maatschappij.

Onze focus

Stel je voor dat je vanuit een helikopter naar beneden kijkt, dan zie je de drie kringen van maatschappelijke impact, organisatiebelang en individueel werkgeluk van grote naar kleine cirkels gaan. De buitenste kring, maatschappelijke impact, beïnvloeden we door ons in te zetten voor onze klanten en voor elkaar, als collega’s. Met onze producten, duurzame mobiliteit gemakkelijk maken, nemen we de grote groep deelnemers mee in de energetietransitie die nodig is voor onze planeet. En hoe wij met elkaar omgaan, beïnvloedt direct en indirect de maatschappij.

Waarmee bereiken wij maatschappelijke impact? Dat zien wij als MKB Brandstof op twee manieren: De eerste is door onze missie klimaatpositief waar te maken. Die missie noemen we onze stip 2025 en daarmee willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving.

We ondernemen vanuit idealen en willen de wereld mooier te maken. Onze stip 2025 is dan ook dat al onze ondernemers klimaatpositief onderweg zijn. Dus niet klimaatneutraal, in de zin van vieze uitstoot compenseren en neutraliseren. Nee, we gaan het liefst nog een stapje verder. Daaronder verstaan we schoon reizen gemakkelijk maken, waarbij je met elke kilometer het milieu herstelt!

Als organisatie leggen we de focus op onze lange termijn doelen en hoe de individu werkgeluk beleeft in het behalen van die doelen.

Hoe ziet dat eruit op de werkvloer?

Klinkt leuk allemaal. En er is vast heel goed over nagedacht door allemaal slimme mensen. Maar hoe merk je dat, als je bij MKB Brandstof werkt? Want een visie op een mooi visionboard op de muur, is nog geen beleid.

Bij ons leeft de directie dit gedachtegoed. Ze zijn ‘de directie’ maar absoluut geen enge meneren in pak die je niet recht aan mag kijken. Sterker nog, ze geven de voorkeur aan één op één gesprekken met ons, hun collega’s. En stellen zich bij voorkeur dienend op aan het grotere geheel, ons mooie bedrijf. Veel collega’s nemen eerder een coachende houding aan, dan een vingerwijzende. Als iets niet volgens afspraak gebeurt bijvoorbeeld, krijg je de nieuwsgierige e-mail waarom het niet gelukt is wat was afgesproken. En de vraag of je misschien hulp kan gebruiken, in plaats van een boze collega die ‘naar de baas’ stapt.

Dit vriendelijke beleid en deze aardige cultuur maken dat mensen bij MKB Brandstof harder werken dan mensen die bij andere bedrijven ‘lekker om vijf uur de stekker eruit trekken.’ Als het nodig is, werken we het weekend door soms. En wanneer dat een keer gebeurt, krijg je ook nog eens een aardigheidje thuisgestuurd, als bedankje. Kijk, daar ga je je best van doen.

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden over onze organisatie? Kijk dan snel bij onze vacatures (bovenaan de pagina)! Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met Zoë Fekkes via zoe.fekkes@hirefive.nl. We hopen jouw sollicitatie snel te ontvangen.